Home Koti 3 eristystyyppiä, joita et halua missata

3 eristystyyppiä, joita et halua missata

by admin
0 comment

Talvikaudella voi olla todella kylmä, etkä haluaisi olla missään muualla kuin oleskella kotona pesän lämmössä ja mukavuudessa. Jos olet kuitenkin pitänyt talon lämpimänä käyttämällä lämmitintä tai ulkoista yksikköä, se voi lisätä sähkölaskujasi. Jos sinulla on tiukka budjetti kyseisenä kauden aikana, laskujen piikki ei ehkä ole niin ihanteellinen. Mutta älä huoli, on toinenkin vaihtoehto lämmön säilyttämiseen samalla kun säästät rahaa. Sitä kutsutaan hyväksi eristykseksi!
Jäykkä eristys
Tämän tyyppistä eristystä on eri muodoissa, jotka on valmistettu eri materiaaleista, kuten:
• polyisosyanuraatti
• polystyreeni
• jäykkä lasikuitu
• puristettu mineraalivilla
Koska ne ovat vedenpitäviä ja kestäviä, niitä voidaan käyttää seinille, jotka ovat sekä maan päällä että alla. Sen vaihtelevan koon ja paksuuden ansiosta käyttäjien on helppo valita tarvitsemansa ilman, että heidän tarvitsee muokata paljon. Ne ovat melko tukevia ja niitä voidaan käyttää osana talon perustusta. Normaalisti niitä käytetään kellarin seinien eristämiseen.
Mineraalivilla
Toinen termi tämän eristeen tunnistamiseksi on kivivilla. Tuotteen nähdään olevan valmistettu teräskuonasta. Tuo teräskuona on teräksen valmistuksen sivutuote, joka koostuu kalkkikiven ja lian yhdistelmästä, joka kuumennetaan ja kehrätään kuitumateriaaliksi, josta tulee nykypäivän hämmästyttävä eriste. Sen luotettavuus eristimenä on vertaansa vailla, sillä siihen ei vaikuta tulipalo, mätä, liiallinen kosteus ja lopuksi – kaikkien yhteinen vihollinen – home.
Vaahtoeristys
Suihkevaahtoeristeessä oleva ruiskuvaahto on “uinuva” tuote, joka vastustaa hometta ja lahoa ja luontaisten vahvojen sitomisominaisuuksiensa ansiosta ja voi reagoida hyvin rakenneosien kanssa, se itse asiassa lisää rakennuksen lujuutta! Sen käyttöä varten vaahtoa ruiskutetaan yleensä suoraan pinnoille tai rakennuksen onteloihin. Sinun tulee kuitenkin ottaa huomioon hyönteisten varoitukset. Jos päätät käyttää sitä sementtilohkoperustuksiin, jotka ovat maanpinnan alapuolella/lähellä, on niin, että esität avoimen tervetuliaiskutsun vierailijoille, kuten termiiteille!

Lämmön pitäminen ullakolla

Jos tunnet kylmää tuulenvetoa kävellessäsi talosi yläkerrassa sijaitsevaa käytävää pitkin kylminä vuodenaikoina, se voi olla selvä merkki siitä, että ullakkosi ei ole tarpeeksi eristetty, jotta lämpö ei pääse karkaamaan. Älä vielä huolehdi, sillä on ratkaisu, joka on sekä kustannustehokas että energiaa säästävä – tekisit sähkölaskullesi palveluksen pitämällä energiankulutuksen alhaisena. Tämä ratkaisu ei ole mikään muu ullakolle sopiva eristys!
Selluloosa eristys
Ensimmäinen ullakkoeristystyyppi, jota voit käyttää, on selluloosa. Sen monipuoliset ominaisuudet mahdollistavat sen käytön monissa eri kodeissa ja on halvempi vaihtoehto kuin lasikuitu. Asuintiloihin tai taloihin, joissa on jatkuvasti kylmä sää, selluloosa olisi ihanteellinen “kylmän ilmaston” ehdokas, koska se reagoi hyvin märkään tai kosteaan ympäristöön. Ilma liikkuu ullakkosi kaltaisissa paikoissa jatkuvasti, ja tämä aiheuttaa aukkoja ja muita elementtejä, jotka voivat vaikuttaa olemassa olevien ullakkomahdollisuuksiin. Mutta selluloosaa käytettäessä sitä ei tapahdu.
Peitteen eristys
Tämäntyyppinen “rulla” eristys on yleensä halvempaa kuin useimmat eristystyypit ja koostuu lasikuidusta, vaikka on olemassa joitakin vaihtoehtoja, joista se voidaan valmistaa, kuten:
• muovikuidut
• mineraalivilla
• luonnonkuidut (esim. puuvilla)
Monen eri leveyden ja pituuden ansiosta se voidaan leikata helposti haluttuun kokoon ilman viime hetken muutosten riskiä edeltävien valmistelujen jälkeen.
Puhallettu eristys
Tämän tyyppistä eristystä voidaan pitää lajissaan hybridinä, koska se koostuu kierrätetyistä komponenteista, kuten:
• selluloosa
• lasikuitu
• mineraalivilla (voidaan luoda metallijäänteistä tai luonnollisista mineraaleista)
Erikoisvarusteita omaavat ammattilaiset tykkäävät levittää tätä ullakkoseinien onteloihin ja ullakkolattioihin ruiskuttamalla. Koska yksi sisäänpuhalletun eristeen komponenteista on selluloosa, se voi menettää jopa 20 % R-arvostaan, kun se tiivistyy tai laskeutuu ajan myötä, joten yritä muistuttaa palveluntarjoajaasi käyttämään enemmän korvatakseen tulevaa menetystä.

You may also like

© 2022- Avaa Tarjous – Kaikki oikeudet pidätetään.